Изображение

"ВОЕННОМОРСКА БОЛНИЦА ВАРНА"

Работно време
Понеделник:
08:30 - 17:30
Вторник:
08:30 - 17:30
Сряда:
08:30 - 17:30
Четвъртък:
08:30 - 17:30
Петък:
08:30 - 17:30
Многопрофилна болница за активно лечение – Варна, оказва квалифицирана и специализирана медицинска помощ въз основа на дългогодишния опит и традиции и наличието на съвременна материална база.
В съответствие със сключения договор с РЗОК болничната база е отворена за всички здравноосигурени лица, като работи по 162 клинични пътеки. Болницата има договор с 12 Доброволни застрахователни компании. МБАЛ – Варна приема за лечение и нездравноосигурени лица срещу заплащане по ценоразпис, утвърден от Началник ВМА – София.
В състава на МБАЛ – Варна са включени 24 специализирани клиники и отделения с 280 легла. Болницата е единствено лечебно заведение за лечение на остри отравяния (KИЛООТ) и изгаряния (ОТТПХ) в Североизточна България, като обслужва и цивилни граждани. От началото на 2009г. Клиниката по ортопедия, травматология и ендопротезиране пое в един ден от седмицата (четвъртък) и спешната травматологична помощ в обем “бедро и подбедрица” за града и региона. Болницата разполага с хипербарен център, Доплеров и ЕМГ апарат за диагностика на неврологични заболявания, триизмерен ехографски апарат, кардиоехограф, ултразвуков нож за резекция на паренхимни органи, нова модерна физиотерапевтична техника за лечение на неврологични, гинекологични, кожни и заболявания на опорно – двигателния апарат. Клиничната лаборатория е оборудвана със съвременна апаратура за лабораторна диагностика. Извършва хематологични, биохимични, хемостазни и имунологични изследвания, хормони, туморни, сърдечни маркери, кръвно-газов и уринен анализ.
В клиниките и отделенията на базата се оказва качествена болнична, диагностична, лечебна и рехабилитационна помощ съобразно стандартите на добрата медицинска практика.