Изображение

УНИВЕРСИТЕТСКА МНОГОПРОФИЛНА БОЛНИЦА СВЕТА АННА СОФИЯ

Работно време
Понеделник:
07:00 - 19:00
Вторник:
07:00 - 19:00
Сряда:
07:00 - 19:00
Четвъртък:
07:00 - 19:00
Петък:
07:00 - 19:00
Връзка със собственика
  Многопрофилна болница за активно лечение „Света Анна“ – София АД е основана на 01.05.1879 г, като първоразредна областна болница. Тя е една от първите седем болници открити в България след освобождението от турско робство. Болницата е наследник на Обединена районна болница „Д-р Рачо Ангелов“ и Института за лечение на чуждестранни граждани, които се обединяват през 2000 г. под името Университетска болница за активно лечение „Света Анна“ -София АД.
      Болницата е разположена в източния район на столицата на България – град София. Разполага с 440 болнични легла, разположени в стаи с 1, 2 и 4 легла. В нея работят 1054 души персонал. От тях 281 са лекари, 19 души са с висше немедицинско образования – инженери, икономисти, биохимици и др., специалисти здравни грижи(медицински сестри, акушерки, лаборанти, рехабилитатори и др.) персонал 515 броя, санитари и друг персонал 258 души.
     В болницата се  извършва диагностика  и  лечение на заболявания по всички профили на медицинските специалности, лечение на спешни състояния и високоспециализирани изследвания и  консултации на пациенти от други лечебни заведения.
     Болницата е един от утвърдените центрове по кардиология и кардиохирургия.
     Болницата разполага с медико-диагностични лаборатории и кръвен център.

     Консултативно-диагностичният блок има приемни и консултативни кабинети.
Стационарният блок включва клиники и отделения по акушерство и гинекология;всички профили на вътрешните болести (пневмология, кардиология, нефрология и диализа, хематология, ендокринология, гастроентерология); кардиохирургия; инвазивна кардиология; обща и ендоскопска хирургия; анестезиология и реанимация;ортопедия и травматология;  лицево-челюстна хирургия и оториноларингология;урология; офталмология; неврология; неврохирургия; детски болести и инфекциозни болести.